Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaHABERLERObezite Sayılarında Şaşırtan Değişiklik

Obezite Sayılarında Şaşırtan Değişiklik

Tarih:

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...

Abdi İbrahim’e 5 Kategoride Ar-Ge ödülü

Türk ilaç sektörünün 21 yıldır kesintisiz lider ismi Abdi...

Pfizer Türkiye’de Atama

Pfizer Türkiye’ye 2008 yılında katılan Elif Çetinkaya, Ticari Beceriler...
- Advertisement -

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Kovid-19 salgınının ilk 6 ayında çocuklarda ve ergenlerde obeziteye yakalananların sayısında hızlı artış olduğu bildirildi.

ABD’nin Ohio eyaletibdeki Nationwide Çocuk Hastanesi’nden araştırmacılar, Kovid-19 salgınının ilk 3-6 ayı arasında çocuk ve ergenlerdeki kilo alımını inceleyen bir çalışma yürüttü.

Yapılan çalışmanın sonuçlarına göre Kovid-19 salgını öncesi ve salgının ilk dönemlerinde en az bir defa kilo ve boy kaydı yaptıran 2-17 yaş aralığında 4 bin 509 çocuk ve ergenin verileri incelendi.

5 GENÇTEN BİRİ EN AZ 5 KİLO ALDI

Salgın öncesi 1 Ocak-30 Mart 2020 ve salgın dönemi 1 Haziran-30 Eylül 2020’ye ait verilere göre salgın öncesinde yüzde 38 olan obezite görülen çocuk oranının, salgın sonrası yüzde 45’e yükseldiği sonucuna varıldı.

Sonuçlara göre neredeyse 5 gençten birinin salgın esnasında en az 5 kilogram aldığı açıklanırken, araştırmanın baş yazarı Ihuoma Eneli de pandemi sebebiyle okullarda yüz yüze eğitimin sonlanması, uyku bozuklukları, egzersiz eksikliği, artan ekran süresi, kaygı ve stresin kilo almaya yol açtığını belirtti.

- Advertisement -

En Son İçerikler