Pazar, Aralık 22, 2024
Ana SayfaGenelAbbott, Türkiye’deki Yerel Üretimine Hız Veriyor

Abbott, Türkiye’deki Yerel Üretimine Hız Veriyor

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Abbott, Balıkesir’in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile işbirliğine giderek bilimsel beslenme ürünlerinin yerel üretimini başlattığını duyurdu.

Kuruluşunun üzerinden geçen 130’u aşkın yılda beslenme, tanı, tıbbi cihazlar ve markalı jenerik ilaçlar alanlarında yaşamları değiştiren ürün ve çözümler geliştirmeye düzenli olarak devam eden Abbott, 2017 yılında yerel ilaç ürün gamının bir bölümünün tam kapasiteyle üretimine başlamıştı. 2023 yılı itibarıyla söz konusu ürün gamının üretiminde yüzde 90 oranına ulaşmayı planlayan Abbott, bilimsel beslenme ürünleriyle de Türkiye’nin sağlık hizmetleri sistemi için değer yaratmayı hedefliyor. Abbott’un toplamda 5 yıllık bir planı içeren üretimde yerelleşme hamlesi kapsamında ilk ürünlerin 2021’in ilk yarısında piyasaya sunulması bekleniyor. Proje ile birlikte Türkiye’nin bugüne kadar ithal ettiği bilimsel beslenme ürünleri, planın ilk aşamasında pediatrik ürünlerin yüzde 92’sini de kapsayacak şekilde yerel olarak üretilecek.

Abbott, kronik hastalıkları olan kişilerin beslenme ihtiyaçlarını desteklemek ve onları yaşamda hem güçlü hem de aktif tutmak için bilimsel beslenme ürünleri geliştirerek, 2030 yılına kadar dünya genelinde 3 milyardan fazla insanın yaşamlarını iyileştirme hedefini benimsiyor. Abbott, bu hedefe ulaşmak ve uzun vadeli etki sağlamak için ürün inovasyonu, yüksek kalite standartları ve sürdürülebilir ortaklıklara öncelik veriyor.

“Üretimde yerelleşme projemizin önemli katkıları olacak”

Abbott Nütrisyon Türkiye Genel Müdürü Ebru Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2018 yılında, sağlık hizmetlerinin ve ilaçlara erişimin iyileştirilmesi hedefinin vurgulandığı Türkiye’nin 10’uncu Kalkınma Planı ışığında bilimsel beslenme ürünlerimizin yerel üretimine karar vermiştik. O tarihten bu yana, sürdürülebilir bir organizasyonu tesis etme adına üretimde yerelleşme süreçlerimizin planlamasını yapmaya devam ettik. Ekonomimize katma değer sağlayacak olan bu projemizle hem gurur hem de heyecan duyuyoruz. Yerel üretim projemizin ülkemizin sağlık hizmetlerine önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz.”

- Advertisement -

En Son İçerikler