Cumartesi, Aralık 21, 2024
Ana SayfaSAĞLIK SEKTÖRÜİlaç EndüstrisiBayer’in Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019

Bayer’in Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Bayer’in Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps Turkey 2019 için son başvuru tarihi: 28 Şubat

·        Bayer’in “Yaşam Bilimleri” alanlarındaki teknoloji girişimlerini desteklemek amacıyla yürüttüğü küresel projesi Grants4Apps (G4A) Türkiye ayağının başvuruları 28 Şubat günü sona eriyor.

·        G4A Turkey bu yıl insan ve hayvan sağlığının yanı sıra tarım ve çevre sağlığı alanlarında iş ve teknoloji çözümleri sunan girişimlere odaklanıyor.

·        Bayer seçilen girişimleri; 60 bin TL değerinde hibe, 100 gün süreli bir çalışma ortamı ve mentorluk eğitimi imkanıyla destekliyor.

İstanbul, 20 Şubat 2019 – Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel olarak yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı Grants4Apps (G4A) Türkiye ayağının başvuruları 28 Şubat tarihinde sona eriyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenen G4A Turkey; bu yıl kapsamını genişleterek insan ve hayvan sağlığının yanı sıra tarım ve çevre sağlığı alanlarında iş ve teknoloji çözümleri sunan girişimlere odaklanıyor. Özel bir jüri tarafından seçilecek girişimler, 60 bin TL değerinde hibe ile ödüllendiriliyor ve kazanan girişimciler 100 gün süreli çalışma ortamı ve mentorluk eğitimi imkanıyla destekleniyor.

Bayer Grants4Apps Turkey 2019’a Türkiye’nin her yerinden üzerinde çalışılabilecek yalın bir ürüne (MVP) ya da prototipe sahip olan, sağlık, tarım, hayvancılık, çevre sağlığı alanlarına ve kurumsal firmalara fayda sağlayacak teknoloji, bilişim ve iş modeli çözümleri sunan 18 yaşından büyük her girişimci birden fazla projeyle başvurabiliyor.

Başvuruları 28 Şubat tarihinde sona erecek olan Grants4Apps Turkey 2019’a  www.g4a.health/turkey sitesinden başvurabilir, sitede ayrıntılı bilgiye ve katılım şartlarına ulaşabilirsiniz.

Grants4Apps Turkey 2018

Grants4Apps Turkey programının ilk yılında 122 startup arasından aşağıdaki 6 proje seçildi ve ödllendirildi. Kazanan girişimciler aldıkları hibe desteğinin yanı sıra 25’ten fazla mentorla ve 100’den fazla Bayer çalışanıyla çalışma imkanı buldu.

  • Derya Kavarna / Digime3D: 3D Tarayıcı ile vücudun 3 boyutlu bir modelini oluşturan Digime3D, yüksek bir hassasiyet ile tüm antropometrik vücut ölçülerinin alınmasını sağlıyor. Vücut yağ oranı, ideal vücut ağırlığı, günlük kalori ihtiyacı gibi verileri hesaplarken, kişiye zaman içindeki değişimini takip etme fırsatı sunuyor.
  • Begüm Ünver / PatiBuddy: PatiBuddy; evinde kedi köpek bakımı yapan veya köpek dolaştıran insanları bir araya getiren, hizmetlerini organize eden bir evcil hayvan bakımı pazar yeri. PatiBuddy evcil hayvanların daha iyi şartlarda bakılmasını sağlarken sahiplerinin de daha bilinçli ve mutlu bir şekilde evcil hayvanları ile birlikte yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.
  • Soner İlker Hacıhaliloğlu / PONS: PONS teknolojisi; portatif prob ve makine öğrenimi teknolojisi kullanarak beyin kanamalarının erken teşhisini ve tedavi sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.
  • Berkay Şamiloğlu / TION: Sağlık alanında tanı, tedavi ve izleme amaçlı sticker şeklinde giyilebilir sensörler geliştiren TION, nörolojik rahatsızlıklar ve özellikle en sık görülen ritim bozukluklarından biri olan atriyal fibrilasyon üzerine odaklanarak ilaçların etkilerini takip etme, tedavi süreçlerini iyileştirme ve optimize etme üzerine bir IoT platformu geliştiriyor.
  • Gözde Büyükacaroğlu- Miray Tayfun / Vivoo: Evlerde yapılan idrar testi ile kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyeleri sunan kişisel bir wellness asistanı.
  • İlyas Osmanoğulları- Alperen Özlü-Eylem Koluaçık / Yubi: Markaların hedef kitleleriyle iletişimlerini farklı mecralarda diyaloglarla sürdürebilmelerini sağlayan bir “conversational interface” platformu.
- Advertisement -

En Son İçerikler