Salı, Ocak 21, 2025
Ana SayfaSAĞLIK SEKTÖRÜİlaç Endüstrisi“Benim Adım İnsan” Projesine Ödül

“Benim Adım İnsan” Projesine Ödül

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

AstraZeneca Türkiye’nin çeşitlilik ve kapsayıcılığın önemine dikkat çekmek için hayata geçirdiği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışma Grubu (BİLGİ Gender) iş birliğiyle sürdürdüğü “Benim Adım İnsan” projesi, 3 bin 700’den fazla projenin değerlendirildiği Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Gümüş Ödül’e layık görüldü.

Topluma katkı sunmayı hedefleyen projeleri ile dikkat çeken AstraZeneca Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapmak amacıyla hayata geçirdiği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışma Grubu (BİLGİ Gender) iş birliğiyle sürdürdüğü “Benim Adım İnsan” projesi ile Stevie International Business Awards’ta (Stevie Uluslararası İş Ödülleri) önemli bir başarıya imza attı. Bu yıl 19.’su düzenlenen ödül organizasyonunda AstraZeneca Türkiye, Benim Adım İnsan projesi ile “Yılın İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası – Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kategorisinde Gümüş Ödül’ün sahibi oldu.

AstraZeneca Türkiye, ‘aynı isimleri paylaşsak da paylaşmasak da hepimiz insanız, hepimiz eşitiz’ diyerek başlattığı “Benim Adım İnsan” projesi ile çeşitliliğin ve kapsayıcılığın önemine dikkat çekerken kişileri ayrıştıran kalıpları kaldırmaya, hak ve özgürlükleri güçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturmayı da hedefliyor. Proje kapsamında BİLGİ Gender iş birliğiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Girişimci Prof. Dr. Itır Erhart ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu danışmanlığında çeşitli sosyal medya kanallarında birbirinden değerli konukların yer aldığı video ve podcastler yayınlanarak insanların farklılıklarıyla bir arada olabileceğine dikkat çekildi. Benim Adım İnsan YouTube kanalında yayınlanan videolar ve Spotify, Apple Podcasts, Deezer platformlarında yayınlanan podcastlerde toplumsal cinsiyet eşitliği çeşitli açılardan ele alınıyor. Bu yayınlarda tüm insanların farklılıklarıyla bir arada olabileceğinin ve her insanın haklardan eşit yararlanması gerektiğinin altı çiziliyor.

Aldıkları ödülle ilgili değerlendirmede bulunan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “AstraZeneca Türkiye olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin inovatif düşünmenin ve üretkenliğin ana bileşenlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle yenilikçi yaklaşımlar ve fikirler geliştirebildiğimiz, cinsiyet eşitliğinin temel alındığı bir ortam oluşturmaya büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz çalışmalar sonucunda daha önce Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde dört yıldır üst üste yer alırken Forbes’un “Kadınlar için En İyi İşverenler” 2022 listesinde de yer alarak ilaç şirketleri arasında birinci olduk. Bu kez bu yönde yaptığımız çalışmaların başarısını yine uluslararası arenada teyit eden, Stevie Uluslararası İş Ödülleri gibi önemli bir organizasyonda ödül almak bize büyük mutluluk ve gurur veriyor. Aldığımız bu ödül, ayrıştırıcı rollerden kurtulmuş güçlü bir toplum ve güçlü bireyler için ‘Benim Adım İnsan’ projemizi daha da güçlendirmek adına bizlere önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artıracağına inandığımız bu projemiz için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek.” dedi.

- Advertisement -

En Son İçerikler