Romatoid artrit hastalığına kaplıca ve benzeri sıcak tedavilerin iyi gelmediğini söyleyen Prof. Dr. Ömer Kuru, geleneksel tamamlayıcı tıp ve bitkisel yöntemler ile akupunktur gibi tedavilerin de hastalık üzerinden etkisi olmadığı bilgisini paylaştı.
Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim Sorumlusu ve aynı zamanda Ağrı Derneği (RADER) Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Ömer Kuru, 12 Ekim Dünya Artrit Günü çerçevesinde konuştu.
Romatoid artrit (eklem romatizması) hastalığına ilişkin konuşan Prof. Kuru, hastalığında dünyada en fazla görülen hastalıklar arasında ilk sırada olduğunu belirtti.
Hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğine de vurgu yapan Dr. Kuru, tetikleyici faktörler arasında en bilinenin genetik yatkınlık olduğunu ekledi.
MUTLAKA EGZERSİZ YAPILMALI
Ayrıca iltihaplı romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülen yöntemlere ilişkin de konuşan Kuru, kaplıca tedavisi ve benzeri sıcak tedavilerin iyi gelmediğini söyleyerek, geleneksel tamamlayıcı tıp yöntemlerinin, bitkisel yöntemlerin, akupunktur tedavisi gibi yöntemlerin de hastalığın tedavisinde dünya tarafından kabul edilen bilimsel bir bilgi olmadığını vurguladı.
Romatoid artrit hastalarının egzersiz yapması gerektiğine özellikle dikkat çeken Prof. Kuru, yüzmenin tüm romatizmal hastalıklara iyi geldiğini söyledi.