Çarşamba, Ocak 22, 2025
Ana SayfaKONULARSosyal SorumlulukKüçük Bir İyilik Hayat Kurtarıyor

Küçük Bir İyilik Hayat Kurtarıyor

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Ülkemizde ilik nakli hakkında farkındalık yaratmak ve ilik bağışını desteklemek amacıyla başlayan Alp Şen iyİLİK projesi, bir grup gönüllü öğrencinin girişimiyle yürütülüyor. Proje kapsamında, ilik bağışının hayati önemine dikkat çekmek, ilik doku analizlerine destek olmak ve farkındalığı artırmak için Akasya Alışveriş Merkezi’nde yapılan etkinlikte ünlü sunucu Saba Tümer, konuklarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda yer alan performans ise katılımcılara büyük bir sürpriz yaşattı.

Lösemi ve anemi gibi kan hastalıklarının tedavisinin ağır evrelerinde başvurulan kemik iliği nakli için farkındalık yaratmak ve daha fazla ilik bağışçısına ulaşmak amacıyla yürütülen Alp Şen İyİLİK Projesi’nin gönüllü katılımcıları, Akasya AVM’de bir etkinlik gerçekleştirdi.

Ünlü sunucu Saba Tümer’in moderatörlüğünde bir söyleşi ile başlayan etkinlikte; İstanbul Tıp Fakültesi Kemik illiği Bankası Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Oğuz Savran, ilik donörü Melike Hande İlgen ve Alp Şen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Famil Aydın amansız hastalıklarla mücadelede kemik iliği bağışının önemine vurgu yaptı.
Gönüllülerden alınan kan örneklerinin incelenip doku tiplerinin belirlenmesi ve doku uyumu gösteren hastaya uygun bağışçıdan kemik iliği kök hücrelerinin nakledilmesi şeklinde gelişen süreçle ilgili bilgi veren Prof Dr. Fatma Savran Oğuz “Vericilerin sürecin başında endişeleri olabiliyor, ama endişeleri aşmanın tek yolu bilgi sahibi olmaktır.” dedi.

İlik donörü Melike Hande İlgen ise, küçük bir iyilikle bir hayat kurtarmanın tarifsiz bir durum olduğunu söyledi. İlgen, “Tarifi mümkün olmayan bir duygu, çok şanslıyım kutlama yapmak için doğum günümü beklememe gerek yok.” dedi. Alp Şen Vakfı yönetim kurulu üyesi Famil Aydın ise, Alp Şen İyİLİK Projesi’ne katılan gönüllülerin gerçekleştirdiği etkinliklerden örnekler vererek şunları söyledi: “Bayram ziyareti yapar gibi hasta ziyareti yapmayı ihmal etmemeliyiz, sağlıklıyken bir gün bizim de hastalanacağımızın farkına varıp duyarlı olmamız gerekiyor.”

Söyleşinin son bölümünde ise güzel bir sürpriz yaşandı. Etkinliği izleyenler arasında yer alan Orkestranbul Sahne Sanatları ekibi ayağa kalkarak bir şarkı seslendirdi ve katılımcıları ilik bağışı için kurulan masaya yönlendirdi.

Alp Şen İyİLİK Projesi Koordinatörü Ceyda Yılmaz etkinlik sonrasında gönüllü öğrencilerle birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Öğrencilerimle gurur duyuyorum, hepsi canla başla çalışıyor. Burada en küçük bir çaba bir hastanın yaşamını değiştirebilir. Sevgili Alp Ali Şen’in de büyük emekleriyle bugünlere kadar geldik. O’nu bu projeyle farklı bir şekilde yaşatıyor, iyİLİKleri çoğaltıyoruz.

Alp Şen İyİLİK Projesi, kemik iliği naklinde farklı boyutlarda yaşanan sorunlar hakkında farkındalık yaratmak, kemik iliği örneklerinin incelenmesini sağladıktan sonra gönüllü bağışçı sayısını arttırmak için pek çok çalışma yapıyor.

Alp Şen İyİLİK Projesi ve kemik iliği bağışı süreci hakkında bilgi almak isteyenler için alpsenvakfi.org (Ceyda Yılmaz / 0212 705 65 00 / ceyda.yilmaz@enka.k12.tr) her an ulaşılabilir durumda bulunuyor.

- Advertisement -

En Son İçerikler