Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre sıcak çay veya kahve içmenin kansere yakalanma riskini artırdığı ortaya konuldu.
The National News’in haberine göre Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan son araştırmada sıcak içecek tüketmenin yemek borusu kanserine yakalanma riskini 3 kata yakın artırdığı belirlendi.
Araştırma kapsamında Cambridge araştırmacıları, İngiltere’de 500 bine yakın kişinin sağlık kayıtları üzerinde inceleme yaparak, daha fazla kahve içen insanlarda kanser riskinin arttığını keşfetti.
Kahve ve çay tüketenlerin, sıcak içecek içmeyen kişilere oranla 2,8 kat daha yüksek kanser riski taşıdığı tespit edilirken, kahveyi sıcak içenlerin 5,5 kat, ılık içenlerin 2,7 kat daha fazla riskle karşı karşıya kaldığı sonucuna varıldı.
BİRKAÇ SANİYE SOĞUMASI BEKLENMELİ
Bilim insanları tarafından, sıcak içeceklerin hücrelerin yenilenmesine neden olduğunu ve bunun da hücreleri kanserli hale getirebileceği açıklanırken, konuya ilişkin tavsiye ise Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nden onkolog ve gastroenterolog Smita Joshi’den geldi.
Joshi, endişe duyan herkese kahvelerini ya da çaylarını içmeden önce birkaç saniye soğutmalarını ve diğer risk faktörlerini azaltmaya odaklanmaları tavsiyesinde bulundu.
Öte yandan araştırma için yapılan ankette bir kişinin tükettiği kahve miktarı yer almadığı için miktarın herhangi bir faktör olup olmadığı bilinmiyor.