Salı, Ocak 21, 2025
Ana SayfaSAĞLIK SEKTÖRÜTıbbi Cihaz ve MedikalPhilips, Sağlık Sektörüne Kazandırdığı En Son Ürün Ve Çözümlerini Tanıttı

Philips, Sağlık Sektörüne Kazandırdığı En Son Ürün Ve Çözümlerini Tanıttı

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Philips, 22 Kasım 2018 Perşembe günü düzenlediği lansman ile kardiyoloji alanındaki en büyük inovasyonlarından biri olan yeni premium segment ekokardiyografi cihazı EPIQ CVx’i sağlık sektörü temsilcilerine tanıttı. Toplantıda ayrıca Philips’in taşınabilir el ultrasonu cihazı Lumify ve yeni nesil anjiyografi platformu Azurion’u da birebir inceleme fırsatı sunuldu.

Philips, hekim ve basın mensuplarına yönelik düzenlediği lansman toplantısıyla en son ürün ve çözümlerini sergiledi.

Toplantının yıldızı olan; tanısal güveni artırmak ve klinisyenler için iş akışını kolaylaştırmak üzere tasarlanan yeni Premium segment ekokardiyografi cihazı EPIQ CVx, üstün özellikleriyle klinisyenlerin hastaları ile etkileşim kurmasını sağlarken tarama tekrarı gereksinimini azaltıyor. Global çapta yapılan kullanıcı sunumları verilerine göre, kendilerine yeni EPIQ CVx gösterilen klinisyenlerin yüzde 95’i, görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu, daha net ve keskin görüntüler elde ettiklerini söylüyorlar [1].

Yeni EPIQ CVx, kardiyoloji alanında bir devrim niteliğinde…

Türkiye’de de satışa sunulan EPIQ CVx, anatomik zekânın mümkün kıldığı, daha etkili çoğaltılabilir ölçüm kabiliyeti, daha yüksek işlem gücü, sıra dışı görüntü netliği ve daha doğru teşhis imkânı sağlıyor. EPIQ CVx; yeni sanal ışık kaynağı ile detaylı doku ve derinlemesine algı görüntülemesi sağlayarak, kardiyak anatomi analizini geliştiriyor. EPIQ CVx, klinisyenlere kalbin fotorealistik rendering çıktısını görme kabiliyeti kazandıran TrueVue teknolojisini de içeriyor. Sistem; kardiyologlara, yan yana görüntü karşılaştırılmasına yönelik daha dinamik ve daha geniş bir görüntüleme açısı sağlayan en yeni nesil OLED monitörü ile yüksek görüntü kalitesi de sunuyor. Yeni OLED monitörünün, TrueVue teknolojisiyle birleştirilmesi sonucunda klinisyenler; muayene edilmesi zor olan pediatrik hastalar da dahil, tüm hastalarına, sıra dışı bir sağlık hizmeti verebiliyor.

EPIQ CVx; kullanıcı tarafından yapılandırılabilen dokunmatik ekran ara yüzü ile muayene işlemini kolaylaştırıyor ve böylece, klinisyenlerin kontrollerini, kendilerine göre ayarlamalarına ve kardiyoloji muayenelerine yönelik iş akışlarını iyileştirmelerine imkân tanıyor. Philips ayrıca, yüksek düzey güvenlik protokolleri sağlayarak, gizlilik ve güvenlik konusundaki kararlılığını da yeni çözümünde bir kez daha ortaya koyuyor.

Yeni ekokardiyogafi cihazı EPIQ CVx hakkında bilgi veren Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, “Bugün burada sağlık alanında sunduğumuz en son ürün ve çözümleri sektör temsilcileri ile tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 2025 yılına kadar 3 milyar kişinin hayatını iyileştirmek hedefiyle hareket eden bir firma olarak sağlık alanına kazandırdığımız her ürünün son teknoloji harikası ve alanında devrim yaratacak ürünler olduğunu söyleyebilirim. Bugünün yıldızı ise yeni ekokardiyografi cihazımız EPIQ CVx. Kardiyologlar, daha az sürede, daha fazla hasta muayene etmek durumunda kalıyorlar. EPIQ CVx ise ileri düzey görüntü kalitesi, ölçüm kabiliyeti ve zekâyı bir araya getiren özellikleriyle kardiyologların hayatını kolaylaştıracak bir ürün olarak ön plana çıkıyor” dedi.

Taşınabilir el ultrasonu cihazı Lumify, Reacts özelliğiyle bir tele-ultrason çözümüne dönüşüyor…

Toplantıda tanıtılan bir diğer ürün ise Philips’in taşınabilir el ultrasonu cihazı Lumify oldu. Yakın zamanda Lumify’ın Reacts özelliğini de tanıtan Philips, bu özellik ile devrim niteliğindeki portatif ultrason Lumify’ı, Innovative Imaging Technologies (IIT) iş birliğiyle entegre bir tele-ultrason çözümüne dönüştürüyor.

Lumify Reacts özelliği, uyumlu bir cep telefonu ya da tableti entegre tele-ultrason çözümüne dönüştürerek ve iki yönlü görsel-işitsel aramaları, canlı ultrason yayın ile birleştirerek, klinisyenler arasında gerçek zamanlı bağlantı kurulmasını sağlıyor. Taşınabilir ultrason alanındaki bu inovasyon, sağlık profesyonellerine hastane içinde ve dışında esneklik kazandırıyor. Kullanımı kolay entegre sistem ile, klinisyenler Lumify ultrason sistemleri üzerinden, yüz yüze konuşabildikleri Reacts oturumunu başlatabiliyorlar. Kullanıcılar, ultrason görüntüsünde probun pozisyonunu göstermek için, akıllı cihazlarındaki önden gören kameralarına geçiş yapıyorlar. Ardından da Lumify ultrason görüntülerini paylaşabiliyorlar; böylece, her iki taraf da ultrason görüntüsünü ve probun pozisyonunu aynı anda izleyebiliyor, etkileşim kurabiliyor ve konu hakkında görüşme yapabiliyor. Rehberliğe ihtiyacı olan klinisyenlerin yanı sıra, Philips Lumify Reacts özelliği; eğitim kurumları, tıp öğrencileri, evde bakıma ihtiyaç duyanlar, acil tıp hizmeti verenler, ilkyardım gerektiren organizasyonlar ve uydu klinikleri olan hastaneler için büyük bir fayda sağlıyor.

Yeni nesil anjiyografi platformu Azurion ile daha etkin teşhis ve tedavi…

Son olarak toplantıda birebir inceleme fırsatı sunulan ürünler arasında yer alan Azurion, Philips’in anjiyografi alanında son teknoloji harikası ürünü konumunda…

Klinisyenlerle yakın iş birliği içinde geliştirilen Azurion’da, tanısal anjiyografi ve PKG’den (perkütan koroner girişim) kompleks vasküler işlemlere kadar çeşitli prosedürler uygulanabiliyor. Azurion, hazırlık aşaması hatalarını en aza indirmek için klinisyenlere önceden programlanmış, kişiselleştirilmiş ayarlar aracılığıyla üstün nitelikli bakım sunma olanağı verirken, düşük radyasyonla yüksek kaliteli görüntüleme özellikleri sunuyor. Platform, klinisyenlerin hazırlık ve prosedür sürelerini kısaltıp daha verimli çalışmalarını sağlayarak, daha fazla hastanın teşhis ve tedavisine imkân tanıyor. Azurion, hastane ve uzman kliniklerde, kardiyoloji, onkoloji, vasküler ve nörovasküler girişimler dahil çeşitli alanlarda tanı ve tedavi amaçlı kullanılabiliyor. Azurion platformunun yeni iş akışı yaklaşımı, birçok farklı prosedür sırasında destek olarak, prosedürlerin doğruluğunu ve verimliliğini artırmalarına yardımcı olduğu gibi, aynı zamanda kompleks girişimsel işlemler esnasında klinisyenler için çok sayıda gelişmiş iş akışı iyileştirme olanağı sunuyor.

[1] Sonuçlar, EPIQ CVx ve iE33 sistemleri ile, Aralık 2017 tarihindeki kullanıcı sunumlarından elde edilmiştir. Araştırmanın tasarımı ve gözetimi, bağımsız ve tarafsız mühendislik danışma ve kullanıcı ara yüz tasarımı şirketi olan Use-Lab GmbH tarafından gerçekleştirilmiştir. Testlerde, 17 ülkeden 42 klinisyen yer almıştır. Temsil edilen çeşitli türdeki kardiyak müşteri segmentleri; yetişkin tanısal ve girişimsel, yetişkin tanısal ve pediatrik tanısal ve girişimsel şeklindedir.

- Advertisement -

En Son İçerikler