Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Alp Özgün Börcek, çocukluk çağında beyin tümörlerinin beynin her yerinde görülebileceğini fakat en fazla arka kafa çukuru bölgesine yerleşebileceğine dikkat çekerek erken tanı uyarısında bulundu.
Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada tümörlerinin özellikle arka kafa çukuru olarak da bilinen ve beyinciğin yerleşmiş olduğu bölgeden kaynaklandığını belirten Dr. Özgün Börcek, tümörün sebep olacağı belirtilerin ise genellikle baş ağrısı, kusma, görme bozukluğu, gelişme geriliği, havale geçirme, duygu durum değişiklikleri, konuşma bozukluğu, denge güçlüğü, koordinasyon bozukluğu, huzursuzluk, el ve ayaklarda karıncalanmalar ve hormonal bozukluklar olduğu bilgisini paylaştı.
LÖSEMİDEN SONRA EN FAZLA GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ
Prof. Börcek, küçük çocuklarda bıngıldağın şişmesi, kusma, huzursuzluk, baş çevresinde artış ve göz bebeklerinin aşağıya bakması gibi belirtilerin de görülebileceğinin altını çizdi.
Çocukluk çağı beyin tümörlerinin ise her yaşta görülebileceğini belirten Börcek,
Ailenin çocukta meydana gelen değişimleri iyi gözlemlemesinin erken teşhis, tanı, tedavi ve başarılı sonuç için büyük öneme sahip olduğunu ekleyen Dr. Börcek, çocukluk çağı kanserleri içerisinde lösemiden sonra en fazla santral sinir sistemi tümörlerinin görüldüğünü ekledi.