Çarşamba, Ocak 22, 2025
Ana SayfaKARİYEREğitimSağlık Çalışanları E-Eğitim İle Korunacak

Sağlık Çalışanları E-Eğitim İle Korunacak

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Ülkemizdeki sağlık çalışanlarının %54’ü meslek yaşamları boyunca en az bir kez kesici-delici alet yaralanmalarına maruz kalıyor. Hasta ve Sağlık Çalışanları Güvenliği Platformu, bu oranları farkındalık çalışmaları, ulusal rapor ve yayınlar ve mevzuat önerileri ile en aza indirme çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda sağlık profesyonelleri için online bir eğitim de hazırladı.

Hasta ve Sağlık Çalışanı Güvenliği Platformu’nun yürüttüğü anket çalışması sonucunda her iki sağlık çalışanından birinin meslek yaşamları boyunca en az bir kez kesici-delici alet yaralanmalarına maruz kaldığı ülkemizde, güvenlik kültürünü geliştirmek ve sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarındaki güvenlik standartlarını yükseltmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Platform, önceki çalışmalarına bir yenisini ekleyerek kesici-delici alet yaralanmaları ile ilgili bir e-eğitim hazırladı.

Hasta ve Sağlık Çalışanı Güvenliği Platformu Lideri Prof. Dr. Serhat Ünal, “Platform olarak, konu ile ilgi farkındalığı, tutum ve davranış değişikliğine çevirmek ve yaralanmalara maruziyetin ciddi seviyede azalması için kesici-delici alet kullanan tüm değerli sağlık çalışanları için bu e-eğitim modülünü hazırladık. Bu modül sayesinde sağlık çalışanlarının çalışma standartlarını yükseltmeyi ve bu kapsamdaki gerekli önlemleri mevzuat çalışmaları ile standart hale getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili 5 uzman sağlık profesyoneli tarafından Platform bünyesinde hazırlanan eğitimde Tanım ve Epidemiyoloji, Koruma ve Önleme, Kesici-Delici Alet Yaralanmaları Maliyeti ve İyi Uygulamalar bölümleri bulunuyor. Eğitim kapsamında katılımcılara sorular ilerledikçe kapsamlı açıklamaları sunulan 30 soru yöneltilirken, katılımcıların kesici-delici alet yaralanmasını önlemeye yönelik uygulamalar, güvenlik donanımlı cihazlar, risk değerlerinin yönetim süreci, yaralanma sonrası yapılması gerekenler, yaralanmaların sağlık sistemine maliyetleri, iyi uygulamalar ve standartlar gibi konularda bilgileri ölçülüyor. Sağlık çalışanları her sorunun ardından sunulan doğru cevap ile ilgili kapsamlı açıklamalarda ayrıca cevaplarda geçen konular ile ilgili literatür bilgilerine de ulaşabiliyorlar. Tüm sağlık çalışanlarının ücretsiz katılabileceği eğitimi tamamlayanlara Platform tarafından bir katılım belgesi veriliyor.

- Advertisement -

En Son İçerikler