Çarşamba, Ocak 22, 2025
Ana SayfaHABERLERYurtiçinden Haberler“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Büyük Ödülün Sahibi “Algdeha” Oldu

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Büyük Ödülün Sahibi “Algdeha” Oldu

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

TÜSİAD tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlayan bir girişimcilik programı olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının 2019 yılı kazananları, 26 Nisan tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Programın bu seneki birincisi “Algdeha”, ikincisi “Kisar – Bal Kutusu” ve üçüncüsü “DsyApp” oldu.

5’i yurt dışından olmak üzere 81 şehir, 178 üniversiteden 2990 gencin 1118 iş fikriyle başvurduğu “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Girişimcilik Programının ödül töreninde jüri üyeliğini Allianz Sigorta A.Ş. & Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Pınar Abay ve TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! ana sponsoru BASF Türkiye’nin Genel Müdürü Rami Atikoğlu üstlendi. Ödül töreninin finaline “Algdeha”, “Kisar – Bal Kutusu”, “DsyApp”, “Kodit” ve “Teknofarm” olmak üzere beş ekip kaldı.

Fiba Grup sponsorluğunda Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski yaptı. Kaslowski konuşmasında, TÜSİAD’ın girişimciliğe verdiği önem ve bu alandaki çalışmalarına değinerek; “Girişimcilik her şeyden önce bir kültür meselesi. Biz bu kültürün tohumlarını Türkiye’de son birkaç yıldır atıyoruz. Başarılı ve dünyada ses getiren girişimleri yeni yeni çıkartıyoruz. Bu anlamda kat etmemiz gereken yol uzun ama potansiyelimiz de bir o kadar yüksek! Fikir ve girişim özgürlüklerinin desteklendiği, gençlere ve girişimcilere olan güvenin arttığı bir Türkiye’de rekabet gücü yüksek ve dünyada adından söz ettirecek girişimlerin daha hızlı yeşereceğine inanıyoruz.” dedi.

Ödül töreninde ayrıca, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Programının Girişimcilik Kampı’na en fazla öğrenci gönderme hakkını elde eden Karabük Üniversitesi’ne TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı verildi.

Fırsatlar ve ödüller

75.000 TRY’lik Birincilik Ödülünü kazanan: Algdeha
Küresel ısınma ile balıkların yağ hacminin düşmesi ve buna bağlı endüstrilere sürdürülebilir kaynak arayışından yola çıkarak, hayvansal ürünleri mikroorganizmalardan elde etmeyi hedefler.

Ekip üyeleri: Mert Furkan Filizoğlu (İstanbul Üniversitesi), Mehmet Can Sucu (İstanbul Üniversitesi) – Rehberi: Lale Ergin, Borusan Holding

50.000 TRY’lik İkincilik Ödülünü kazanan: Kisar – Bal Kutusu
Bal üretim verimliliğini arttırırken, geleneksel yöntemleri endüstri 4.0 standartlarına taşır, arı yaşamını korur.

Ekip üyeleri: Nabican G. Özdemir (Başkent Üniversitesi), Bahadır G. Özdemir (Başkent Üniversitesi), Hakan Aktan (Nişantaşı Üniversitesi), Mahmut Serkut Öğüt (Başkent Üniversitesi), Ayçanur Tekin (Başkent Üniversitesi) – Rehberi: Yeşim Sümerkan, UBS

25.000 TRY’lik Üçüncülük Ödülünü kazanan: DsyApp
Disleksiye çoklu çözüm üreterek daha geniş bir kitleye hitap eden ve alanında uzman kişilerin işini, mobil platforma taşıyarak kolaylaştıran bir sosyal girişim uygulamasıdır.

Ekip üyeleri: Esra Ablak (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Büşra Bektaş (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Öykü Demirhan (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Deniz Öztürk (İzmir Ekonomi Üniversitesi), İnan Evin (İzmir Ekonomi Üniversitesi) – Rehberi: Öget Kantarcı, GittiGidiyor

Melek yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinden oluşan TÜSİAD “Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının bu döneminde finalist beş ekip anlaşmalı kuluçka merkezlerine doğrudan girme hakkı kazandı. Finalist ekiplerden biri ise TÜSİAD Yönetim Kurulu ile Silikon Vadisi’ne gitme fırsatı yakaladı.
Program kapsamında yarı finale kalan ekipler, ödül töreni alanında kurulan proje pazarında, TÜSİAD rehberlerinin desteğiyle geliştirdikleri iş fikirlerini katılımcılara anlatma imkanı buldular.

Son üç senedir BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programının bu seneki destekçileri arasında Fiba Grup, ING Bank, Bahçeşehir Üniversitesi, Mazars Denge, Eczacıbaşı Holding, Gürsan Teknik, Tüpraş ve UBS AG bulunuyor.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı 2019 / Bilgi
1 Kasım – 3 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuruların alınmasıyla başlayan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2019 maratonunda, bu sene ön değerlendirmeyi geçen 101 öğrencinin oluşturduğu 33 ekip programın İstanbul’da düzenlenen 5 günlük girişimcilik kampına katıldı. Kampta pazarlama, giriş stratejisi, fizibilite gibi konularda eğitim alan ve girişimcilik ekosisteminden sayısız isimle networking olanağı yakalayan ekiplerden 12 tanesi TÜSİAD üyesi iş insanları ile eşleşerek, iş planlarını geliştirme yolunda rehberlik alma fırsatı yakaladı. Yaklaşık üç ay boyunca iş fikirlerini iş planına dönüştürmek için TÜSİAD Rehberi ile birlikte çalışan ekiplerden final jürisinin seçtiği aşağıdaki beş ekip Ödül Töreninde sahneye çıkma fırsatını yakaladı:

Algdeha – Rehberleri: Lale Ergin
Algdeha küresel ısınma ile balıkların yağ hacminin düşmesi ve buna bağlı endüstrilere sürdürülebilir kaynak arayışından yola çıkarak, hayvansal ürünleri mikroorganizmalardan elde etmeyi hedefler.

Kisar-Bal Kutusu – Rehberleri: Yeşim Sümerkan
Kisar-Bal Kutusu bal üretim verimliliğini artırırken, geleneksel yöntemleri endüstri 4.0 standartlarına taşır, arı yaşamını korur.

DysApp – Rehberleri: Öget Kantarcı
Dsyapp disleksiye çoklu çözüm üreterek dislektik çocukların okuma-yazma hızlarını artırıp, hata oranlarını en aza indiren ve alanında uzman kişilerin işini mobil platforma taşıyan ulaşılabilir bir sosyal girişim uygulamasıdır.

Kodit – Rehberleri: Cem Tüfekçi
Kodit 5-6 yaş grubu çocuklar için tasarlanmış; onların algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiren, MEB’in belirlediği 63 kazanımı destekleyen, hem evde hem okulda kullanılan bir eğitim setidir.

Technofarm – Rehberleri: Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü
Technofarm geleceğin tarım yöntemi olan topraksız tarımda; birim alanda sağlanan verimliliği artıran ve zirai donu minimize eden, bununla birlikte mobil uygulama ile, çiftçiye ürün yetişmesindeki tüm süreci aktaran bir otomasyon sistemidir.

- Advertisement -

En Son İçerikler