Türkiye’nin iş ve markalar dünyasını Brand Week İstanbul’da, Bayer Türkiye Tüketici Sağlığı Ülke Müdürü Taygun Günay, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ve Varkey Gems Vakfı tarafından 2018 Dünyanın En İyi 10 Öğretmeninden biri seçilen Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş “Hayat Bir Oyundur: 365 Gün Teneffüste Sağlık Hareketi” projesini anlattı.
Hayat Bir Oyundur Projesi
Önlenebilir sağlık problemlerine karşı toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Bayer Türkiye Tüketici Sağlığı Ülke Müdürü Taygun Günay, “Hayat Bir Oyundur-365 Gün Teneffüste Sağlık Hareketi ile çocuklardan başlayarak toplumu önlenebilir sağlık problemlerine karşı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu projede çocukken oynanan oyunların içine, Nurten Akkuş’un danışmanlığı altında sağlık bilgilerini yerleştirdik. Bu proje ile çocuklar, oyun oynarken hangi yiyecekte hangi vitaminin olduğunu öğrenebiliyor. Projeyi, 5’i İstanbul olmak Türkiye’nin 15 değişik şehrinde hayata geçireceğiz. İstanbul, İzmir ve Ankara’daki bazı alışveriş merkezlerinde 5 hafta boyunca projeyi tanıtacağız. Her yıl 80-90 okula da uygulanır hale getirmeyi planlıyoruz.” diye belirtti. Çocuklar için hayattaki en önemli iki şeyin sağlığı korumak ve iyi bir eğitim almak olduğunu vurgulayan ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere, proje kapsamında çocuklara bu oyunları öğreten aynı zamanda sağlık bilgilerini öğreten eğiticilerin eğitiminin sorumlu olduklarını ve bu oyunların veriliş şekli ile çocuklara yaklaşımın çok önemli olduğunu söyledi.
Yeni Nesil Teknolojiyle Çok Fazla İç İçe
Bu yıl “Dünyanın En İyi 10 Öğretmeninden Biri” seçilen ve projeye danışmanlık yapan Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, “Çocukluğumda başladığım oyunlar sayesinde bu noktaya geldim. Bir çocuk için oyun çok önemli. Benim oyunlarımın içinde hep öğretmencilik vardı. Böyle bir süreçle kendimizi öğretmenlerimizin yerine koymaya başlıyorduk. Bir çocuk için hayallerinin ve oyunlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Oyun sayesinde öğrenme alanları, hayalleri, sosyal alanları gelişiyor. Güzel mutluluklar yaşıyorlar. Hangimiz bu yaşta bile oyun oynadığımızda mutlu olmayız ki? Hepimiz mutlu oluruz. Bir de düşünün çocuklukta oyun oynuyorsunuz. Çocuklukta oyun oynayarak, eğlenerek öğreniyorsunuz. Bunun için hayatın temeli, hayatın provası olarak görüyorum. Günümüz çocuklarına baktığımda, açıkçası teknolojiyle çok fazla iç içe nesiller yetişiyor. Aslında bu bizim farkındalığımızın da artmasına vesile oluyor. Çocuklarımız için oyunun bir temel olduğunu, teknolojiden biraz uzaklaşıp özlerine dönmelerini, doğal yollarla öğrenmelerini, sağlıklı bir biçimde oyunun içinde yer almasını sağlıyoruz.” dedi.