Cuma, Kasım 8, 2024

Değerinizi Bilin!

Tarih:

İlginizi Çekebilir

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...

Abdi İbrahim’e 5 Kategoride Ar-Ge ödülü

Türk ilaç sektörünün 21 yıldır kesintisiz lider ismi Abdi...
- Advertisement -

Türk Kardiyoloji Derneği, Türkiye’de hipertansiyon konusunda farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı “Değerini Bil” projesi kapsamında, Dünya Hipertansiyon Günü’nde İstinye Park AVM’de ücretsiz tansiyon ölçümü etkinliği gerçekleşti.

Türkiye’de her 3 erişkinden 1’inin hipertansiyon hastası olduğunu ve yaklaşık yüzde kırk beşinin bunun farkında bile olmadığını açıklayan Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, “Ülkemizde yüksek tansiyon hasta sayısı 20 milyona yaklaştı. Dünyada her gün birçok insan hipertansiyon ve hipertansiyona bağlı hastalıklardan kaybediliyor.

Herkese çağrıda bulunan Prof. Dr. Erol, “Toplumun her kesimi ve tüm kurumlarımızla göstereceğimiz duyarlılıkla, sadece tuzu azaltarak bile bu ölümleri önleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de hipertansiyon hastalarının yüzde 45’inin bunun farkında olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Erol, “Kadınların yüzde 33’ü, erkeklerin ise yüzde 59’u hasta olduğunu bilmiyor. Bunun ana nedeni belirtilerinin silik olması. Hipertansiyon baş ağrısı, kulak çınlaması gibi genel belirtiler veriyor ancak kronik yükseklikte bu belirtiler de olmayabiliyor. Kronik kan basıncı yüksekliği; kalp damar hastalığı, böbrek yetersizliği, kalp yetersizliği, beyin kanamaları ve felç için ana risk faktörü. Bu nedenle hipertansiyon hastalarının saptanıp tedavilerinin yapılarak toplumda hipertansiyona bağlı gelişebilecek birçok hastalığın önlenmesi mümkün. Yapılacak tek şey tansiyonun ölçülmesi” şeklinde konuştu.

*Bu kampanya Servier İlaç ve Araştırma A.Ş.’nin koşulsuz katkılarıyla yürütülmektedir.

Türk Kardiyoloji Derneği hakkında:

21 Mayıs 1963 tarihinde kurulan Türk Kardiyoloji Derneği, 2560 üyesi, 1 birlik, 9 çalışma grubu, 5 proje grubu ve 22 yönetim kurulu alt birimi ile faaliyet göstermektedir. Toplumsal ve mesleki eğitimler ile araştırmaları destekleyerek Türk halkının kalp-damar sağlığını korumayı amaçlayan dernek hekimlere yönelik kardiyoloji alanında hazırlamış olduğu kılavuzlar, bilimsel ve eğitimsel aktiviteler, bilimsel yayınlar ve uluslararası organizasyonlar ile etkinliklerini gerçekleştirmektedir. Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC), Dünya Kalp Federasyonu (WHF) ve Türk Dünyası Kardiyoloji Birliği (TDKB) üyesidir.

*Servier hakkında:

Merkezi Fransa’da bulunan Servier, bir vakıf tarafından yönetilen uluslararası bir ilaç firmasıdır.149 ülkede uluslararası varlığa sahip olan Servier, dünya çapında 22.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Servier Grup, cirosunun %25’ini araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırmaktadır ve Türkiye’de Servier İlaç olarak 1986 yılından beri faaliyet göstermektedir. Grup, kardiyovasküler, immün enflamatuvar ve nörolojik hastalıklar, kanser ve diyabet alanında faaliyet göstermekte ve bu alanlarda araştırma yapmaktadır.

- Advertisement -

En Son İçerikler