Salı, Ocak 21, 2025
Ana SayfaSAĞLIK SEKTÖRÜİlaç EndüstrisiMerck, Avrupa’daki ilkM Lab İşbirliği Merkezi’ni Açtı

Merck, Avrupa’daki ilkM Lab İşbirliği Merkezi’ni Açtı

Tarih:

İlginizi Çekebilir

AstraZeneca Türkiye Akciğer Sağlığı İnisiyatifi’ni hayata geçirdi

Akciğer kanseri farkındalığı için Türk Tıbbı Onkoloji Derneği iş...

Mpox Dünya Genelinde Yeniden Tırmanışta: Uzmanlar Küresel Salgına Karşı Uyarıyor!

Dünya genelinde yeniden artış gösteren Mpox (eski adıyla Maymun...

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...
- Advertisement -

Fransa Molsheim’da bulunan merkez, ilaç ve biyoteknoloji sektörü müşterilerine klinik öncesi aşamadan tam ölçekli üretime kadar geniş bir yelpazede destek sunuyor.

Lider bilim ve teknoloji şirketi Merck, Fransa, Molsheim’da bulunan yeni M Lab™ İşbirliği Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bu merkez Merck’in Avrupa’da bu türden ilk, dünya çapında ise dokuzuncu merkezi olma niteliği taşıyor. M Lab™ İşbirliği Merkezi, biyofarmasötik imalatçılarına Merck’in bilim insanları ve mühendisleriyle yakından işbirliği yaparak karşılaştıkları en zorlu problemleri çözebilecekleri ve yeni tedavilerin gelişimini ve üretimini hızlandırabilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Merck’in Türkiye’deki iş ortaklarından ilki Turgut İlaç oldu

Merck Yaşam Bilimleri CEO’su ve Merck Yönetim Kurulu üyesi Udit Batra, “Avrupa’da hızla büyüyen biyofarma sektörü ve dünya genelinde uygun maliyetli tedavilere yönelik talep doğrultusunda müşteriler, ilaçlarını daha hızlı, daha güvenli ve daha etkin bir şekilde üretebilmek için proseslerini geliştirirken bizim uzmanlığımızdan faydalanacaklar. Buradaki yatırımımız, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin biyofarmasötik sektöründe büyümesini hızlandıracak.” dedi. Batra, Merck’in 4000 metrekarelik alanda kurulan yeni M Lab™ İşbirliği Merkezi’nin ilk yıl 500 müşteriye hizmet vermesi beklendiğini belirterek, “Türkiye’deki ilk iş ortaklarımızdan biri de Turgut İlaç oldu. Şirketin Türkiye’deki yeni üretim merkezi için proses geliştirme ve know how desteği sağladık” dedi. Batra, şunları aktardı: ”Fransa’nın araştırma ve biofarma alanında Avrupa’nın merkez üssü olarak geliştiğini fark ettik ve son iki yılda Fransa’ya 125milyon euro’dan fazla yatırım yaptık. Merck’in Fransa’da 10 fabrikası, 6 üretim tesisi bulunuyor. Fransa’da toplam 3bin500 kişi istihdam ediyoruz.“

Bilim insanlarının yeni oyun alanı

Merck Yaşam Bilimleri CEO’su ve Merck Yönetim Kurulu üyesi Udit Batra, M Lab İş Birliği Merkezi açılışında şunları söyledi: “Merck’in biyo üretim bilimleri eğitim merkezleri 1995 yılından beri vardı. Burada ekipmanlarımızı bulunduruyorduk ve mühendislerimiz teknik destek ve eğitim vermek üzere müşterimizle birlikte çalışıyorlardı. Buradan yola çıkarak global biyoteknoloji ve ilaç üretiminin merkezine yakın olacak yeni laboratuvarlar tasarlama ve inşa etmek için kayda değer bir yatırım yapma zamanının geldiğini biliyordum. Böylelikle yeni M Lab İş Birliği Merkezleri konsepti doğdu. Müşterilerimizin mühendislerimizle birlikte yan yana çalışabilecekleri, yeni süreçleri test edebilecekleri aktüel bir laboratuvar hayal ettik. M lab’lar bunun için tasarlandı. Amacımız, daha hızlı, daha iyi ve daha güvenli inovasyonların gerçekleştirilebileceği, sorun çözen işbirliği ortamı sağlamak. M Lab işbirliği merkezi, bilim insanları ve mühendislerin yeni oyun alanı olacak. 10 milyon avroluk yatırımla açtığımız merkez müşterilere tamamen donatılmış, GMP dışı pilot ölçekli ve aynı zamanda küçük ölçekli laboratuvar imkânlarının yanı sıra, müşterilerin en güç proses geliştirme zorluklarını üretim hatları etkilenmeden aşmak için uzmanlarımızla beraber çalışabilecekleri bir buluşma merkezi sunuyor”.

Molsheim’de bulunan merkez, Merck’in dünya çapındaki merkezler ağının son üyesi. Diğer M Lab™ İşbirliği Merkezleri ABD, Brezilya, Çin, Güney Kore, Singapur, Japonya ve Hindistan’da yer alıyor. Dünya çapında yer alan M Lab’lar müşterileri uzmanlarla bir araya getirerek gerçek bir üretim ortamının küçük ölçekte canlandırılmasını sağlıyor. Böylelikle müşterilerin süreçlerini optimize etmesine ve ilacı saflaştırmasına yardımcı oluyor ve ticari üretim için teknoloji transferini kolaylaştırıyor.

CPhI Pharma tarafından 2016’da yılın CEO’su seçilen, aynı yıl stratejik liderlik yeteneğiyle PharmaVoice’un “Top Influencers” listesinde yer alan, 2018’de ise hem “Farmakoloji” dalında hem de “Sağlık Ürün ve Hizmetleri” alanında Stevie Awards tarafından verilen “Yılın Yöneticisi” Ödüllerinin sahibi olan Merck Yaşam Bilimleri CEO’su Udit Batra, M Lab vizyonunu şöyle özetliyor: “ Eşsiz yaklaşımımız, parmaklarınızın ucunda muazzam miktarda bilgiye erişim sağlayan yüksek düzeyde işbirliğine dayalı bir alan yaratır. Toplantı odalarında tomurcuklanan fikirlerin, laboratuvar ortamında hızlı şekilde geliştirilmesini, ürünleri, uygulamaları keşfetmenizi ve deneyleri kolayca yapmanızı sağlar.

Biz ilaç keşiflerini hızlandıracak teknolojiler geliştiriyoruz. 300binden fazla ürünümüz ve 1,6 milyonu aşkın global müşterimize 24 saat içinde pek çok ürünümüzü teslim edebileceğimiz sektöründe lider bir e-ticaret platformumuz var. Kimyasallar devi Sigma-Aldrich’i satın almamız bizi yaşam bilimleri endüstrisinin lideri olarak konumlandırdı. Bugün Yaşam Bilimleri Merck’in toplam iş hacminin yüzde 60’ını oluşturuyor. Bunu başarmamızın temel nedeni müşterimizin ihtiyaçlarını ön plana almamız ve sürekli inovasyon gerçekleştirmemiz. Örneğin 2018’de 13bin farklı ürün, araç ve teknoloji lanse ederek yaşam bilimleri araçları ve ekipmanları endüstrisinde en geniş portfolyolardan birine sahip olduk. Amacımız çok net: global bilimsel topluluklarla iş birliği yaparak yaşam bilimleri alanındaki en zor sorunları çözmek”.

Teknik uzmanlığa erişim kolaylığı

M Lab’lar müşterilerin Merck Yaşam Bilimleri ürün portföyüne ve teknik uzmanlığına erişimini kolaylaştırıyor. Laboratuvarlar, tüm süreç boyunca gerçek bir üretim ortamını simüle eden bir alanda bulunuyor. Gerçek ekipmanları kullanarak proseslerini değerlendiren müşteriler, uygulamalı biyoişlem eğitim kurslarına katılabiliyor; proseslerini geliştirmenin, optimize etmenin ve yükseltmenin yanı sıra teknoloji transferini basitleştirmek için en iyi uygulamaları ve global yeni yaklaşımları öğrenebiliyorlar.

Merck Hakkında

Lider bilim ve teknoloji şirketi Merck, sağlık, yaşam bilimleri ve performans materyalleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirketin yaklaşık 52.000 çalışanı, daha keyifli ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamanın yeni yollarını bularak her gün milyonlarca insanın hayatında olumlu bir fark yaratmak için çalışmaktadır. Merck, genom düzenleme teknolojilerini ilerletmek ve benzersiz yöntemler keşfetmekten, akıllı cihazlar kullanarak en zorlu hastalıkları tedavi etmeye kadar her alanda varlığını göstermektedir. 2018 yılında Merck, 66 ülkede 14,8 milyar avro satış yapmıştır.

Bilimsel keşif ve sorumluluk sahibi girişimcilik, Merck’in teknolojik ve bilimsel ilerlemesinin kilit unsurları olmuştur. Merck, 1668 yılındaki kuruluşundan bugüne bu şekilde büyümüştür. Şirketi kuran aile, halka açık şirketin hisselerinin çoğunluğuna sahip olmayı sürdürmektedir. Merck, Merck adının ve markasının küresel haklarına sahiptir. Bu konudaki tek istisna ABD ve Kanada’dır; Merck’in ticaret sektörleri bu ülkelerde sağlık alanında EMD Serono, yaşam bilimlerinde MilliporeSigma ve performans materyallerinde EMD Performance Materials adıyla faaliyet göstermektedir

- Advertisement -

En Son İçerikler