Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaHABERLERYurtiçinden HaberlerPierrre Fabre'nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları, Ecocert Enviroment Tarafından " Mükemmel "...

Pierrre Fabre’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları, Ecocert Enviroment Tarafından ” Mükemmel ” Olarak Derecelendirdildi.

Tarih:

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde...

Depremzede Çocuklar İçin ‘Aşı’ Uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi...

Abdi İbrahim’e 5 Kategoride Ar-Ge ödülü

Türk ilaç sektörünün 21 yıldır kesintisiz lider ismi Abdi...

Pfizer Türkiye’de Atama

Pfizer Türkiye’ye 2008 yılında katılan Elif Çetinkaya, Ticari Beceriler...
- Advertisement -

 

Dünyanın önde gelen firmalarının faaliyetlerini bağımsız olarak değerlendiren ECOCERT Environment, geçtiğimiz aylarda, ilaç, dermokozmetik ve tüketici sağlığı alanlarında faaliyet gösteren, Avrupa’nın öncü firması Pierre Fabre’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) yaklaşımını ISO 26000 uluslararası standardına göre değerlendirdi. Pierre Fabre daha ilk değerlendirmesinde, %77 puanla ECOCERT 26000 temel referans standardındaki en yüksek seviye olan “Mükemmellik” derecesine erişti.

Dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde kaliteli sağlık hizmetini ve ilaca erişimi artırmak amacıyla Fransız hükümeti tarafından tanınan ve desteklenen bir vakıf şirketi olan Pierre Fabre , günümüzde 17 ülkede 32 ayrı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor.

Grup CEO’su Eric Ducournau sonuç hakkında yaptığı açıklamada, “ECOCERT Environment tarafından yapılan ilk değerlendirmemizde ‘mükemmellik’ seviyesine erişmiş olmamız, hem sürdürülebilir kalkınma alanında öncü Mösyö Pierre Fabre’nin vizyonu, hem de 11 bin çalışanımızın her gün bu vizyonu onurlandırma çabalarıyla mümkün olmuştur. Bu değerlendirme, markalarımızın bulunduğu 130 ülkedeki hastalar, tüketiciler ve sağlık uzmanlarına için doğallık, şeffaflık, bilimsel titizlik ve etik konularındaki daha iyiye ulaşma çabalarımıza enerji sağlayacak” dedi.

Pierre Fabre İlaç Türkiye Genel Müdürü Uzm. Dr. Hande Demirdere konuyla ilişkili, “Pierre Fabre olarak, doğanın sunduklarından faydalanılarak elde edilen ürünlerin oluşturduğu geniş portföyümüz, uzmanlığa verdiğimiz önem, tüketiciyi koruma yaklaşımımız ve Vakıf firması olarak tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile sektörde farklılaştığımıza inanıyoruz. Yine Mösyö Pierre Fabre’nin verdiği vizyon ile bitki çeşitliliğini korumak ve ağaçlandırma çalışmalarımızla da doğaya teşekkürlerimizi sunuyoruz. KSS stratejileri ve KSS yönetim sisteminin uygulanması kapsamında dünya standartlarında ve bağımsız bir değerlendirme kurulu olan ECOCERT Environment tarafından layık görüldüğümüz bu önemli başarı dünden bugüne yapılan titiz çalışmaların sonucudur. Pierre Fabre olarak kazancımızın bir bölümü ile, hem yeni ürünlerin geliştirilmesine destek olmaktan, hem de Vakıf statüsü sayesinde toplum yararına sürdürülebilir projeler üreten bir grubun parçası olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

ECOCERT Environment CEO’su Laurent Croguennec, bu takdiri Pierre Fabre Grubuna vermekten ve bu sayede Castres merkezli şirketin ISO 26000 standardında belirtilen tüm KSS ilkelerine bağlılığını vurgulamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Değerlendirme modelimizin sağlamlığı, Pierre Fabre’nin, paydaşlarının beklentilerini objektif olarak dikkate aldığının gerçek bir garantisidir. Bu takdir, ECOCERT’in kurumsal sosyal sorumluluklarını üstlenen ve ekonomik modellerimizi uzun vadeli olarak dönüştürmeyi taahhüt eden firmalara teşekkürlerini sunma arzusuyla uyumludur” dedi.

Pierre Fabre Yeşil Misyon Direktörü Florence Guillaume, değerlendirme hakkında, “Bu değerlendirmenin sonucu, Pierre Fabre Grubunun ekonomik gelişimi, insanlar ve çevre korumasına duyulan saygıyla birleştirme ve bulunduğu konumunu sürdürme konusundaki samimi ve sürekli taahhüdünün bir göstergesidir” dedi.

ECOCERT Environment, değerlendirmesini yapmak için Fransa’da ve yurt dışında kura ile belirlenen 55 çalışan ve sekiz dış paydaştan oluşan bir panel dahil olmak üzere 150 görüşme yaptı. 7 ana değerlendirme kriteri olan; Yönetişim, İnsan Hakları, Çalışma İlişkileri ve Çalışma Koşulları, Çevre, İş Uygulamalarına Bağlılık, Tüketici Sorunları, Gelişim ve Ortaklıklar ile ilgili olarak, ECOCERT, Pierre Fabre’de aşağıdakiler başta olmak üzere birçok güçlü yön ve iyileştirme alanı belirledi.

ECOCERT Environment değerlendirmesi sonucu bu güçlü alanlar: Kurucunun “insan, insan sağlığı ve çevresine özen göstermek” olan ilk vizyonu ve şirket paydaşlarına saygıyı teşvik eden insancıl yaklaşım değerleri, “gerçekten şeffaf ve etik bir KSS yaklaşımının temellerini” temsil ediyor. Çoğunluk hissedarı olarak devlet tarafından tanınan ve kamu yararına çalışan bir Vakfa sahip olması ve hisse senedi sahibi çalışan sayısının yüksek seviyelerde olması, Grubun faaliyetlerini uzun vadede hayata geçirmesine olanak sağlıyor. Pierre Fabre sürdürülebilirlik ile ilişkili her konuda adanmışlığı, çalışma koşullarında örnek olma iddiası; Fransa’nın güneybatısındaki konumu, kısmen kara ile çevrili bu bölgede uzun vadeli değer yaratmayı destekleyerek bölgesel uzmanlığını dünyaya ihraç etmesini sağlıyor.

Değerlendirme ayrıca önümüzdeki üç yıl boyunca kurumun KSS yaklaşımına rehberlik edecek, iyileştirilmesi gereken bazı alanları da belirledi:

  • Grubun KSS konusunda karşılaştığı zorlukları ve bu konudaki taahhütleri ile marka ve ürünlerinin tüketicileri açısından daha kolay erişilebilir olmasını sağlamak.
  • Grup işletmelerinin her birinin kendine özel KSS zorluklarının sorumluluğunu daha kapsamlı olarak üstlenmesini sağlamak için metodolojik temel referans standartları geliştirmek.
  • Grup ortaklarının KSS yaklaşımlarını yapılandırmasında daha sistematik destek ve katılım sağlamak.

ECOCERT Environment ve ECOCERT 26000 Hakkında

ECOCERT Environment, 1991 yılından bu yana organik tarım ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına bağlı olan ECOCERT grubunun bir yan kuruluşudur. Organik tarım ve organik kozmetik sertifikasyonunda dünya lideri olarak Grup, sertifikasyon, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile iyi çevresel ve sosyal uygulamaların uygulanması ile tanıtımında yer alan ekonomik oyuncuları destekliyor. ECOCERT Environment, sürdürülebilir kalkınma süreçlerini denetleme konusunda uzmanlaşmıştır ve ECOCERT 26000 adlı kendi değerlendirmesini yapmaktadır. Bu değerlendirme, bir şirketin KSS stratejisini ve KSS yönetim sisteminin uygulanmasını analiz edip doğrular, bu stratejiyi ISO 26000 tarafından tanımlanan alanlarla karşılaştırır ve sürekli iyileştirme ilkesine uygun olarak stratejik ve operasyonel iyileştirmeler gerektiren alanları önerir.

Pierre Fabre İlaç Hakkında

Vizyon sahibi, İnsancıl ve tutku dolu bir eczacı ve aynı zamanda botanikçi olan Mösyö Pierre Fabre tarafından 1962 yılında kurulan Pierre Fabre firması, 60 yıl içinde uluslararası bir sağlık, bakım ve güzellik şirketine dönüştü. Bugün 130 ülkede 13.000’den fazla çalışanı ile İlaç, Dermokozmetik ve Tüketici Sağlığı olarak birbirini tamamlayanı alanlarda faaliyet göstermektedir. Pierre Fabre Laboratuvarları, Avrupa’nın en büyük ikinci bağımsız özel ilaç laboratuvarı olarak hizmet vermektedir. Ürünlerini geliştirirken doğanın sunduklarını kullanan Mösyö Pierre Fabre, kurduğu Botanik arşivleri ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da doğayı korumayı ilke edindi. Köklerinden ve değerlerinden hiç kopmadan, dünyaya açılan, gelirinin anlamlı bir kısmını Mösyö Pierre Fabre’nın henüz hayattayken kurduğu Pierre Fabre Vakfı aracılığı ile özellikle Afrika ve Uzakdoğu’daki projelerde, insanlara sağlık götürmek için kullanan Pierre Fabre Grup, Türkiye’de «Pierre Fabre İlaç» ve «Pierre Fabre Dermokozmetik» şirketleriyle faaliyet göstermektedir. Pierre Fabre İlaç bünyesinde Onkoloji, Temel Ürünler ve Ağız ve Diş Sağlığı grubu olarak üç ana grup bulunurken, Pierre Fabre Dermokozmetik bünyesinde, dermokozmetik ürünlerinin yanı sıra dermatoloji alanına yönelik ilaç tedavileri de yer almaktadır. Grup, her yıl ilaçtan elde ettiği karın %15’sini, Onkoloji, Dermatoloji, Tüketici Sağlığı alanlarında yürütmekte olduğu Ar&Ge çalışmalarına aktarmaktadır. Pierre Fabre; her türlü güzelliğin öncelikle sağlıktan geçmesi gerektiğinin bilinciyle hareket eder; bunun yanında botanikçi kimliği sayesinde ürünlerini en doğal yöntemlerle geliştirir. Hasta ve tüketici merkezli yaklaşımı ile ağız sağlığı ve dermokozmetik dahil tüm ürünleri, sadece uzmanlar tarafından önerilip, yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Tüm dünyada bu yaklaşımla faaliyet gösteren ilk ve tek firmadır. Pierre Fabre’nin 2018 cirosu 2.3 milyar Euro’dur. http://www.pierre-fabre.com.tr/ilac.php

- Advertisement -

En Son İçerikler